Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat joi ca programul "Prima Casa" va stimula constructia de locuinte noi, in primul rand pentru cei care se asociaza, plafonul garantat in cadrul unei astfel de formule urmand sa ajunga la 75.000 de euro.

"Vom incerca sa stimulam constructia de locuinte noi, in primul rand printr-o noua formula. Cei care se asociaza vor beneficia de un plafon (de garantare in Programul "Prima Casa" - n.r.) mai mare", a spus Vladescu, citat de Mediafax.

Ministrul a aratat ca in cazul asocierilor a mai multor persoane pentru construirea de locuinte noi, plafonul de garantare va fi la 75.000 de euro pentru fiecare persoana, in timp ce pentru indivizi va fi de 70.000 euro.
Vladescu a afirmat ca pentru locuintele vechi plafonul garantat e posibil sa ramana la 60.000 euro.

Suma alocata in acest an pentru programul "Prima Casa" va fi de 700 de milioane de euro. Anul trecut, aceasta a fost de un miliard de euro.

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca limita garantiilor guvernamentale stabilita prin programul "Prima Casa" va fi mentinuta la 60.000 euro pentru locuinte deja finalizate, dar va fi majorata la 70.000-75.000 euro pentru case care urmeaza sa fie construite, pentru imobile noi urmand sa fie majorat si plafonul total al garantiilor. Modificarile urmeaza sa fie adoptate saptamana viitoare de Guvern.