Cea dintai etapa este destinata parcului de retail de peste 53.000 mp, iar constructia, care a inceput in septembrie 2010, va fi finalizata in toamna acestui an.

Lucrarile la parcul de retail sunt in derulare, deschiderea fiind programata pentru noiembrie 2011.

Printre punctele de atractie ale zonei de retail se numara un hipermarket Carrefour si cel dintai magazin Leroy Merlin DIY din Romania.

A doua faza este reprezentata de constructia mall-ului, compus din trei bulevarde principale de shopping, iar 480 de magazine vor pune la dispozitie clientilor o varietate unica de produse si servicii, pe o generoasa suprafata de 137.000 de metri patrati, promit dezvoltatorii.

Acesta va include o zona de food court, lucrata in marmura si inundata de lumina naturala, 12 sali de cinema, 20 de piste de bowling, numeroase restaurante elegante si 3 bulevarde comerciale: Via Milano, care va oferi marcile cele mai populare, Corso Capri, care va satisface nevoile adolescentilor si tinerilor preocupati de moda, si Bulevardul Bellini, o destinatie de lux dedicata marcilor exclusiviste.

Vizitatorii sunt asteptati la cumparaturi si distractie in noul mall din 2013.

Investitia totala, care depaseste 350 milioane de euro, va crea peste 5.000 de locuri de munca.

Locatia noului centru comercial?
 
Colosseum se afla in cartierul Chitila, in vecinatatea cartierului Bucurestii Noi (sectorul 1) si este deservit de Soseaua Chitila (DN 7), care face astfel legatura cu soseaua de centura (0,5 km), bulevardele Bucurestii Noi si Ion Mihalache si Calea Grivitei (1,5 km).

Teoretic, mall-ul ar trebui sa fie unul destul de aglomerat, tinand cont ca 1,8 milioane persoane locuiesc la doar 30 de minute de mers cu masina de Colosseum, alte 2,2 milioane locuiesc la 45 de minute distanta, iar 2,4 milioane pot ajunge la mall cu autoturismul in 60 de minute.

Cum ajungi acolo?

Dezvoltatorii Colosseum "lucreaza" la doua noi pasaje rutiere subterane, care vor conecta centrul comercial la Soseaua Chitila, care va beneficia, de asemenea, de constructia unei noi benzi pe fiecare sens.

Astfel, soseaua principala va avea 6 benzi, comparabila cu orice autostrada de nivel european.

Totodata, Colosseum va fi deservit de statii dedicate de tramvai, autobuz si taxi, care vor oferi oricui acces facil, rapid si deloc costisitor la o experienta de shopping de neuitat.

Mall-ul va avea peste 10.000 de locuri de parcare, dintre care 8.000 acoperite.

Sursa foto: Colosseum Mall