Cum arata parcul de distractii de 25 de milioane de euro inaugurat in sectorul 6 VIDEO
Producatorul de diamante sintetice Rami Dacia a investit 25 de milioane de euro intr-un parc de distractii, TerraPark, situat in sectorul 6 din Bucuresti. Desi nu este nici Praterul vienez si nici Disneyland-ul parizian, doua dintre cele mai renumite parcuri de distractii din Europa, TerraPark asteapta in primul an de functionare circa 600.000 de vizitatori.
Terra Park, parcul de distractii situat pe Bulevardul Timisoara din Capitala, trebuia inaugurat initial in septembrie, cand vremea frumoasa probabil ar fi strans chiar si mai multi bucuresteni, insa dezvoltatorii parcului au amanat cu circa o luna deschiderea. Lucrarile la acest parc de distractii au inceput in luna iunie. La inaugurare au participat ministrul Elena Udrea, Nadia Comaneci si fostul primar al orasului Chicago, Richard M. Daley, scrie Ziarul Financiar.
Parcul cuprinde 30 de atractii si 500 de locuri de parcare, pe o suprafata de 30.000 de metri patrati. Printre atractii se numara si o platforma Z Force Tower, care se ridica la o inaltime de 53 de metri pentru a cobori cu viteza mare, un rollercoaster de 310 metri sau masinute.
Parcul de distractie este dezvoltat de producatorul de diamante sintetice Rami Dacia, care a preferat sa isi converteasca spatiul de productie pentru realizarea acestui parc. La mijlocul lunii august, directorul companiei, Doina Gangoe, sustinea ca fondurile necesare pentru constructia parcului au venit din surse proprii si credite, fara a preciza insa ponderea acestora in totalul investitiei. In primul an de functionare, reprezentantii parcului asteapta circa 600.000 de vizitatori.
O noutate pentru acest parc este faptul ca functioneaza in sistem de card cu puncte, astfel ca este necesara o incarcare de minimum 50 de puncte (echivalentul a 50 de lei) pentru a putea incerca atractiile. Pachetele disponibile sunt de 50 de puncte (50 de lei), 80 de puncte (70 de lei, iar 10 puncte sunt bonus), respectiv 120 de puncte (100 lei, 20 de puncte sunt bonus). Atractiile extreme, de genul Z Force Tower, sunt si cele mai scumpe, echivalentul a 15 puncte.
Cu alte cuvinte, daca fiecare din cei 600.000 de vizitatori vor cumpara cel putin un card de 50 de puncte, incasarile din primul an ale parcului de distractii se vor ridica la 30 de milioane de lei (peste 7 milioane de euro), potrivit calculelor ZF.
Citeste si:
Cei mai fericiti locuitori din lume. In ce tara se lucreaza cel mai putin si cat muncesc romanii
Imaginea dezolanta a bogatiei. Cine stinge lumina in cazinourile din Las Vegas FOTO