Dupa o investitie finala de 250 de milioane de euro, pe aceste dealuri vom vedea terenuri de golf si de tenis, trasee de echitatie, centre spa si un hotel de lux. Suntem in comuna Hida, judetul Salaj, unde in ultimul an localnicii s-au imbogatit peste noapte. Multi dintre ei si-au vandut tot pamantul, dupa ce au negociat cel mai bun pret.

"<<Domnule, pamantul ala acolo ramane si noi mai castigam dupa el>>. Eu am negociat, ca femeile astea din sat m-or intrebat: <<Tu cum vorbesti cu el?>>. Pai io am zis ca pamantul ii al nostru, banii sunt ai lor, daca le convine bine, daca nu, nu. Pana la urma, ne-a dat un milion." Adica 10.000 de lei pentru un hectar de teren, iar cu banii primiti oamenii si-au renovat casa.

In cativa ani, comuna Hida va deveni un punct important pe harta turismului. Proiectul a fost facut de cativa arhitecti de la Cluj, care au lucrat cu companii mari din America, una condusa chiar de fostul jucator de golf de renume Arnold Palmer.

"Este un proiect nu mare, foarte mare si dupa stiinta mea fara foarte multe posibilitati de comparatie in Romania. Este un domeniu absolut exceptional ca varietate si ca relief, cuprinde un bazin hidrografic, paduri, dealuri cu foarte multe orientari",
explica Serban Tiganas, architect.

"Au ales sa investeasca, in primul rand, pentru zona: Uitati-va la priveliste. Plus ca este un punct important in zona de nord-vest a tarii. Avem aici aproape aeroportul Cluj-Napoca", spune Rares Ferdean, reprezentantul unuia dintre investitori.

Lucrarile pentru statiunea de vacanta din comuna Hida vor incepe curand.