Terenul de golf va fi amenajat in cadrul unui complex de cinci stele din comuna Baciu, care include hotel, restaurant, piscina si spa si este detinut de omul de afaceri Nicolae Capusan, care va investi in terenul de golf.

Nicolae Capusan a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca terenul se intinde pe 24 de hectare si va avea noua gauri, lungimea traseului fiind de 2.211 de metri.

"Vom inaugura in vara acestui an primul teren de golf din Romania construit dupa standardele United States Golf Association (USGA), cele mai exigente din domeniu. Terenul se intinde pe 24 de hectare, in cadrul unui complex de cinci stele din comuna Baciu, de langa Cluj-Napoca, investitia depasind un milion de euro. Noul teren va avea un numar de 9 gauri - o gaura par 5, patru gauri par 4 si patru gauri par 3, lungimea traseului fiind de 2.211 de metri. Terenul de golf a fost construit cu sprijinul arhitectului american Robert McNeil si beneficiaza de un sistem performant de irigatii, precum si de samanta de iarba importata din SUA si Franta", a spus Capusan, citat de Mediafax.

El a mentionat ca terenul beneficiaza de un sistem de drenaj alcatuit din straturi succesive de material - piatra sparta, nisip si turba, aceasta din urma importata din Lituania , iar structura green-urilor, zonele verzi pe care se afla gaurile, va depasi 60 de centimetri.

"Dupa omologare, vrem sa inscriem terenul in circuitele internationale de golf. De asemenea, vom lansa si proiectul Golf Academy, prin care dorim sa facilitam accesul la acest sport considerat exclusivist si tinerilor si studentilor. Vrem crearea unui nou pol de jucatori de golf in Transilvania", a subliniat Nicolae Capusan.

Complexul dispune si de un simulator de golf, folosit pentru antrenamente.