"Sper ca foarte curand sa va invit la inceperea lucrarilor. Asta inseamna in 3-6 luni", a declarat Copos, citat de Mediafax.

El a mentionat ca imobilul va avea o suprafata de 33.000 de metri patrati si va presupune o investitie de aproximativ 70 de milioane de euro.

Potrivit unor declaratii acordate incont.ro de catre oficialii Grupului Ana, arhitectii lucreaza la ora actuala pe mai multe variante pentru turnul de birouri si nu se stie exact cate etaje va avea.

Acest proiect prevede construirea unui turn de birouri de clasa A, cu 28 de etaje si o inaltime de 120 m.

Pe langa turnul propriu-zis, vor fi efectuate si alte investitii intr-un adevarat mini-cartier rezidential care sa deserveasca aceasta cladire, precum si alte cladiri de birouri din apropiere: parcari subterane si supraterane, spatii comerciale si de agrement, cladiri anexe.

Acest proiect face parte dintr-un plan amplu de investitii imobiliare pe care ANA HOLDING intentioneaza sa le materializeze in urmatorii ani. Costurile estimate pentru construirea ANA TOWER  se cifreaza la peste 55 milioane de euro.

Astfel, este destul de posibil ca imobilul sa depaseasca inaltimea de 28 de etaje, gandita initial.

Planul initial pentru imobilul de birouri de clasa A poate fi vazut in Galeria Foto si prevede construirea unui turn cu 28 de etaje si o inaltime de 120 metri.

In apropierea turnului, ambitia lui Copos era sa construiasca un "adevarat mini-cartier rezidential care sa deserveasca aceasta cladire, precum si alte cladiri de birouri din apropiere: parcari subterane si supraterane, spatii comerciale si de agrement, cladiri anexe".

Copos detine un teren de 3.500 de metri patrati langa hotelul Crowne Plaza, controlat tot de omul de afaceri, unde a anuntat inca din anul 2008 ca vrea sa dezvolte un turn de birouri.

Din cauza crizei financiare, constructia acestuia a fost amanata, la fel ca si alte proiecte imobiliare omul de afaceri pe care le-a anuntat.

Ziarul Financiar a scris recent ca omul de afaceri s-a asociat pentru constructie imobilului cu devoltatorul GTC, care a finalizat in Bucuresti complexul City Gate din Piata Presei Libere, Europe House si America House din Piata Victoriei.
Copos nici nu a infirmat, nici nu a confirmat informatia.

Potrivit datelor publicate de GTC, compania va finaliza pana in 2012 proiectul de birouri Ana, pe care il controleaza in proportie de 50%.

Copos, proprietarul grupului Ana Holding si al echipei de fotbal Rapid Bucuresti, detine mai multe hoteluri din Romania, avand in portofoliu unitatile Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti, Europa si Astoria din Eforie Nord si mai multe unitati in Poiana Brasov.