Birourile plutitoare sunt situate chiar pe faleza Dunarii din Tulcea. Proprietarii asigura toate utilitatile si, ca bonus, ofera un loc in care chiriasii pot acosta gratis. Plus privelistea. Birourile plutitoare au fost initial un ponton de acostare pentru navele care faceau transport pe Dunare. Activitate de mult apusa...Acum au fost amenajate si inchiriate

Fata de preturile din oras care se invart pe la 15 euro, cel cerut pentru aceste spatii inedite pare destul de bun.
"Pretul este 10 euro pe metru patrat. E negociabil in cazul in care luati toate birourile", explica proprietarul  pontonului.

 "Activitati de turism, consultantza, orice - pana si cabinete medicale -, pt ca ele sunt autorizate sa functioneze pentru absolut orice fel de activitate.", spune Mirela Dragan, director port privat Tulcea.

Unul dintre clientii care a vazut birourile plutitoare vrea sa deschida o agentie de turism care sa aiba si un punct de plecare spre canalele Deltei. Pentru acest client si peisajul este un punct important:

Ca solutie de criza, birourile plutitoare mai prezinta un avantaj: in situatii speciale, pot fi mutate, pe apa, oriunde isi doreste clientul.