Cheltuirea banului public cu nesabuire se poate si la case mai mari. In timp ce Europa fierbe, iar sindicatele sunt pe picior de razboi, Parlamentul European se gandeste sa cumpere gadget-uri de ultima generatie. Evident, in beneficiul cetateanului!

Potrivit ziarului belgian Het Laatste Nieuws, citat de Unwiredview, Secretarul General al PE, Klaus Welle, a hotarat sa cumpere pentru fiecare ales cate un iPad de la Apple. In total, 736 de unitati.

Toata afacerea ii va costa pe contribuabilii din UE, pe cine altcineva, aproximativ 600.000 de euro, iar banii vor fi luati din bugetul de 5 milioane de euro al proiectului pentru mobilitate europeana.

Daca propunerea va deveni realitate, atunci jurnalistii straini s-au gandit si la ce ar putea face PE cu cele 4,4 milioane ramase: de pilda, sa cumpere aplicatii pentru iPad/iPhone, astfel incat respectivii parlamentari sa fie cu adevarat disponibili pentru cetatenii obisnuiti.

Europarlamentarii romani sunt dupa cum urmeaza:

PSD: Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Silvia Ticau, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Catalin Ivan, Ioan Enciu si Vasilica Viorica Danila.
PC: Sabin Cutas.
PD-L: Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Radu Ungureanu, Cristian Preda, Marian - Jean Marinescu, Iosif Matula, Sebastian Bodu, Petru Luhan, Rares Niculescu si Oana Elena Antonescu.
PNL: Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu si Cristian Busoi.
UDMR: Laszlo Tokes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba.
PRM: Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali si Cristian Claudiu Tanasescu.
Independenti: Elena Basescu.