În ciuda schimbărilor bruşte apărute ca urmare a măsurilor de limitare ale răspândirii Covid-9, dar şi cauzate de o incertitudine la nivelul pieţei imobiliare, luna septembrie a fost cea mai bună din acest an şi în topul perioadelor cu cele mai multe tranzacţii încheiate cu succes de către compania de consultanţă imobiliară 24REAL specializată în servicii de închirieri pentru spaţii de birouri cu suprafeţe de cel mult 1.000 mp.

"Piaţa traversează un val pozitiv, resimţit încă din perioada verii, când numărul de solicitări a crescut constant. Am primit cereri pentru relocări, extinderi ale spaţiilor ocupate, cât şi decizii ale unor chiriaşi de a-şi achiziţiona propria clădire de birouri şi a renunţa la costul reprezentat de chiria lunară. Sunt decizii interne ale companiilor, în funcţie şi de activitatea desfăşurată de către acestea. Avem, însă, un client, companie multinaţională din Germania, care tocmai şi-a triplat suprafaţa închiriată, pentru un spaţiu de birouri ultra-modern din proiectul Timpuri Noi Square, dezvoltat de către Vastint Romania", a declarat Constantin Căpraru, managing partner 24REAL, potrivit Agerpres.

Specialiştii companiei au reuşit în ultimele săptămâni vânzarea cu succes a unei clădiri de birouri de circa 1.000 mp din zona de Nord a Capitalei, cartierul Aviaţiei, cu 1,5 milioane de euro, către o companie din domeniul medical, fiind una dintre cel mai mari tranzacţii ale companiei din acest an.

Sfârşitul verii a adus şi cel mai mare număr de tranzacţii deblocate, pe fondul perioadei declanşate de starea de urgenţă, respectiv continuarea cu perioada stării de alertă. Echipa de consultanţi 24REAL a securizat în ultimele săptămâni nu mai puţin de nouă tranzacţii, respectiv peste două negocieri încheiate cu succes pe săptămână, pentru companii din domeniile IT, amenajări interioare, servicii poştale şi livrări sau servicii financiare, în parcuri de birouri din Capitală.

Potrivit sursei citate, în acest an se estimează un volum total de tranzacţionare pe piaţa de birouri de aproximativ 200.000 mp.