Astfel, AFI a decis că nu va mai pune în vânzare clădirile 1-5 în viitorul apropiat şi le reclasifică din active deţinute pentru vânzare în investiţii imobiliare.

La începutul lunii iunie, Dedeman a anunţat că a semnat cu dezvoltatorul AFI Europe un antecontract de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park, aflat chiar lângă mall-ul AFI Cotroceni. Acordul includea şi opţiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din cadrul aceluiaşi proiect, valoarea totală a tranzacţiei fiind estimată la 164 milioane euro.

La începutul lunii august, cele două companii şi-au făcut publică decizia de a anula tranzacţia de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park.

Finalizarea întregului ciclu de dezvoltare a celor cinci clădiri de birouri clasa A a avut loc în cinci ani şi are drept chiriaşi unele dintre cele mai importante companii multinaţionale, în timp ce rata de ocupare este de 100%.

Cele cinci clădiri de birouri din cadrul complexului AFI Park au o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 mp şi sunt ocupate de corporaţii multinaţionale.