Negocierile directe pentru valorificarea City Mall vor incepe de la pretul de evaluare de circa 21 milioane euro, care a reiesit dupa analiza conditiilor actuale de piata si rezultatul licitatiilor deja derulate.

Procedura de negociere directa pentru valorificarea City Mall a inceput in august, prin publicarea anuntului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directa, dupa cinci incercari de vanzare a activului prin licitatie.

City Mall a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia centrului, in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

City Mall are o suprafata construita de peste 31.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si trei etaje.

Citeste si

Inima care nu mai bate. Portugalia a descoperit o "gaura" de peste un miliard de euro in finantele publice ale regiunii Madeira

Romania, din nou in clubul exportatorilor mondiali de grau. Cum ne ajuta productia buna de cereale din 2011