In momentul de fata, in Romania piata de jucarii este estimata la valoarea de 80 de milioane de euro, potrivit jucatorilor din domeniu. La nivel mondial insa, vanzarile au ajuns la 62 de miliarde de euro, in 2010.

Cele mai cautate jucarii din Romania

In topul celor mai cautate jucarii, in acest sezon, se afla papusile, masinutele, robotii si jucariile creativ educative, conform reprezentantuilor lantului de magazine Diverta.

"Am observat o cerere ridicata pentru produse cu licenta Disney, motiv pentru care am amenajat un concept special Disney unde se regasesc toate licentele acestui brand. Credem ca asta va inlesni cautarile si alegerea acestor produse", a declarat pentru gandul Flaviu Pastoru, director de marketing al Diverta.

La randul lor, reprezentantii Noriel mizeaza pe papusi si pe jucarii interactive. Astfel, laptopurile care le vorbesc copiilor in patru limbi si le pun la dispozitie acestora exercitii lingvistice si artimetice, papusile care trebuie hranite pentru a "creste" si OZN-uri zburatoare care se manevreaza, fara telecomanda, prin miscari ale mainilor sunt in topul dorintelor de Craciun.

Citeste mai multe pe www.gandul.info