Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat anunta oficial ca, in actuala sesiune, ultima zi de inscriere in Programul Start-Up Nation este vineri, 14 iulie, ora 20:00.

Ministrul pentru IMM-uri, Ilan Laufer, anuntatese, miercuri, pe pagina sa de Facebook, ca programul va fi prelungit pana pe 28 iulie, postare pe care a sters-o ulterior.

Potrivit ministerului, pana in prezent au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri.

"Exista, insa, un mare numar de potentiali candidati care nu si-au putut finaliza procedura de inscriere, urmare a faptului ca n-au reusit sa-si infiinteze in timp util noile firme – conditie obligatorie a programului - dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comertului si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Prin urmare, imediat dupa evaluarea dosarelor depuse in actuala etapa si in limita resursei financiare ramase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va organiza o noua sesiune de inscrieri", a anuntat institutia, intr-un comunicat.

Obiectivul nostru esential este sa incurajam tinerii antreprenori si pentru acest lucru este de bun simt sa folosim pana la ultimul leu resursa bugetara alocata. In acest sens trebuie interpretate declaratiile si atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea ca ar fi fost mai simplu sa prelungim actuala sesiune...din pacate, motive de ordin juridico-birocratic, pur si simplu, impiedica acest lucru. Ne ramane, in schimb, optiunea unei noi sesiuni in perioada imediat urmatoare, pe care o vom anunta in timp util si care se va desfasura dupa aceleasi reguli ca si actuala sesiune de inscrieri”, explica ministrul Ilan Laufer.

Programul Start-Up Nation are, in acest an, o finantare de 1 713 798 mii lei, care asigura, in temeiul legii, suportul activitatii a 10 000 de noi firme infiintate dupa 31 ianuarie 2017.

Bancile care au depus oferte pentru a fi parteneri sunt Banca Transilvania, CEC Bank si Banca Comerciala Romana (BCR).

Programul Start-Up Nation prevede finantarea in limita maxima a 200.000 de lei pentru fiecare noua firma sau afacere infiintata in acest an. Obiectivul principal al programului il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale start-up-urilor si facilitarea accesului acestora la finantare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimeaza finantarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel putin 10.000 de noi locuri de munca.