Numerele extrase duminica la Loto 6/49 sunt 48, 21, 24, 4, 39 si 1. Niciun jucator nu a ghicit toate cele sase numere, astfel ca premiul pus in joc a fost reportat pentru urmatoarea extragere.

La categoria a doua a jocului (cinci numere ghicite, n.r.) au fost 18 castigatori care au obtinut cate un premiu de 37.301 de lei, iar la categoria a treia (patru numere ghicite, n.r.) au fost 1.078 de castiguri, de cate 622 de lei.

La categoria I a jocului Noroc, unde numaraul extras a fost 8332651, premiul de 1.544.937 de lei a fost adjudecat de un castigator. In schimb, la categoria I la Joker nu a existat niciun castigator, reportul fiind de 4.339.564 de lei.

Premiul categoriei I a jocului Loto 6/49 a fost castigat ultima data pe 15 noiembrie 2012, fiind in valoare de peste 2,8 milioane de lei. Anul trecut, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost castigat de cinci ori, cel mai mare castig obtinut fiind de peste 20 de milioane de lei.

Din culisele unei afaceri care fascineaza si fabrica milioane de vise

Jocurile loto au reprezentat si continua sa reprezinte o fabrica de vise. Pentru unii insa, visele chiar ajung realitate. Modul in care castigatorii aleg sa se bucure de sumele „cazute din cer” difera insa de la caz la caz, potrivit unei analize a agentiei britanice The Lotter. Exista trei tendinte majore in ceea ce priveste achizitiile acestora, si anume: pe primul lor se situeaza vacantele, urmate de investitiile in proprietati imobiliare si in automobile.

Calatoriile, un alt tip de „imbogatire”

Investitia in cunoastere ocupa primul loc in topul cadourilor pe care noii milionari in euro sau dolari si le fac lor insisi. De exemplu, un premiu de peste 600 milioane de dolari (din care ramane cu 400 de milioane, dupa plata taxelor si impozitelor), cat va incasa castigatorul loteriei americane Powerball, i-ar permite acestuia sa isi aleaga orice fel de vacanta. Chiar si un tur in jurul lumii, arata studiul.

O excursie in Caraibe impreuna cu familia si prietenii lor a fost alegerea facuta de un cuplu din Scotia care a ghicit toate numerele EuroMillions si a castigat 1,2 milioane de euro, in iunie anul trecut. La fel s-a gandit si John Alford, un pensionar in varsta de 76 de ani din Trowbridge, Wiltshire, cand a invitat 20 de rude intr-o vacanta in parcurile de distractie din Florida, dupa ce castigat la loterie 1.4 milioane de lire sterline.

Insa nu toate escapadele noilor milionari sunt extravagante. De pilda, in loc sa se rasfete intr-o statiune turistica de lux, Adrian si GillianBayford, din Surrey, au hotarat sa-si petreaca prima vacanta de oameni bogati intr-un parc de rulote din Scotia. Dupa ce au incasat 148 milioane de lire sterline, cuplul britanic a vrut sa-si ia un ragaz pentru a se obisnui cu noul lor statut inainte de a lua decizii importante.

Imobiliarele, cele mai profitabile investitii

Desi cei mai multi consilieri financiari nu sunt neaparat de acord cu investitiile in imobiliare, din cauza fluctuatiilor majore ale acestor piete si a ritmului lent in care ele sunt recuperate, proprietatile detin un loc fruntas in topul preferintelor castigatorilor de jackpoturi loto, se arata in analiza The Lotter, si asta pentru ca, deseori, sumele castigate sunt suficient de mari cat sa le permita norocosilor sa faca asemenea investitii. Spre exemplu, doi tineri din Marea Britanie, ambii in varsta de 23 de ani, si-au petrecut vacanta intr-un camping din Tara Galilor, sarbatorind in mijlocul naturii premiul de 53 de milioane de euro pe care tocmai il castigasera la loteria europeana in luna februarie anul trecut. Ideile lor ecologice si-au gasit continuarea in casa pe care au construit-o ulterior, undeva in Nottingham, in apropierea parcului Wollaton. Cei doi au cumparat un conac din anii `30, pe care l-au daramat, iar in locul lui au ridicat o casa cu opt dormitoare, sala de cinema la standarde moderne, piscina in stil de grota, gradina botanica si garaje pentru 10 masini.

Probabil cei mai renumiti castigatori ai EuroMillions din Marea Britanie si titulari ai premiului de 185 milioane de euro, castigat in iulie 2011, au cumparat o intreaga strada cu proprietati din orasul Largs. Strada poarta astazi numele lor.  

Autoturismele de lux, "cumparate" de dinainte de completarea biletelor

Masinile de lux si bolizii de curse ocupa si ele locuri fruntase in topul achizitiilor castigatorilor la loto, indiferent de suma premiului. Potrivit studiului, cei mai multi dintre castigatori au deja in minte marca si modelul autovehicului chiar inainte de a inscrie numerele pe biletul loto. Spre exemplu, Gavin Davies, fost muncitor din Neath, si-a cumparat un Lamborghini Spyder chiar dupa ce a incasat premiul tombolei EuroMillionsMillionaire din ianuarie 2012.

The Lotter este una dintre cele mai mari agentii de loterie din lume, care permite jucatorilor sa participe online la loterii din Australia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franta, Spania sau Italia. Platforma a fost infiintata in Marea Britanie, in 2002, si pune la dispozite peste 40 de jocuri de noroc, care pot fi accesate inclusiv de pe mobil. In curand, site-ul va fi disponibil si in limba romana.