Studentul in varsta de 23 de ani era administratorul un site care intermedia accesul la filme, muzica si programe de televiziune. El sustine insa ca n-a urmarit niciun fel de castig. ''Am inceput cu cele mai bune intentii, sa invat mai multe despre internet'', a declarat suspectul Richard O'Dwyer.

Numai ca site-ul a ajuns la 300.000 de utilizatori pe luna, iar Richard avea nevoie de bani ca sa-l intretina. Si a reusit sa vanda publicitate in valoare de 230.000 de dolari. A fost argumentul folosit de autoritatile americane pentru a cere justitiei britanice sa inchida site-ul si sa-l dea pe tanar pe mana justiei americane.

''Domnul O'Dwyer a sustinut ca el nu a distribuit materiale protejate de legea drepturilor de autor, ci a distribuit linkuri catre asemenea materiale, asa cum Google furnizeaza linkuri catre alte site-uri'', a explicat avocatul Ben Cooper.

Asta nu l-a convins pe judecator. El a decis extradarea lui Richard in Statele Unite, in baza unui tratat din 2003 dintre cele doua tari. Tanarul va contesta decizia in fata unei instante superioare. Insa, daca va pierde, va deveni primul cetatean britanic extradat in Statele Unite pentru piraterie electronica. El risca cinci ani de inchisoare, daca va fi gasi vinovat.