La 49 de ani, Andrei Munteanu traieste in Frankfurt, iar talentul sau de designer este foarte apreciat peste hotare. A avut numeroase colaborari cu firme de mobila cunoscute, iar piesele lui, caracterizate de rafinament si eleganta, se regasesc in hoteluri de 5 stele din toata lumea si in resedinte de lux.

Designerul ne-a explicat care sunt atuu-rile lui: ''Ai nevoie de indrazneala, sa ai intotdeauna initiativa multa, sa fii pozitiv,, pentru ca primesti multe refuzuri, dar daca ai entuziasm nu e o problema. Daca ai o idee buna poti sa traiesti toata viata din ea''.

In 2011, Andrei Munteanu si-a inceput colaborarea cu una dintre cele mai renumite companii de mobila din Italia. De atunci, piesele lui au fost vandute in sute de exemplare in toata lumea.  

Umberto Bertoga, reprezentantul unei firme de mobila din Italia: ''Andrei Munteanu este un artist adevarat, o persoana creativa care i-a placut imediat domnului Giorgetti, care i-a dat posibilitatea sa realizeze si sa prezinte orice produs''.  

Joi seara, Andrei Munteanu le-a vorbit prietenilor din Romania despre succesul sau. Cei din breasla stiu ca e nevoie de multa munca si un talent extraordinar pentru a fi recunoscut in toata lumea. 

Arhitect roman: ''Faptul ca un designer roman a ajuns sa lucreze pentru o firma asa de mare ar trebui sa ne stimuleze pe toti''.

Piesele de mobilier create de designerul roman se vand in special in strainatate si sunt adresate oamenilor cu bani, care stiu sa aprecieze calitatea.  Serban Cismarescu: ''Nu este un produs de nisa, nu este pentru toata lumea, trebuie sa fii putin cultivat, educat in acest domeniu ca sa apreciezi'

Andrei Munteanu: "Cand ajungi la un asemenea nivel, unde o canapea costa foarte mult pentru ca are spuma cea mai buna, are o forma foarte buna si o calitate culturala''.

Iar o astfel de canapea se vinde cu cel putin 5000 de euro.

Puterea de cumparare a romanilor nu este insa atat de mare, asa ca statisticile arata ca oamenii prefera sa cheltuiasca mai putini bani, chiar daca intr-un final cumpara lucruri de o calitate mai slaba. In Romania piata mobilei sta bine la exporturi. Strainii cumpara de la noi: canapele, bucatarii sau dormitoare, iar cifrele arata o crestere a exporturilor cu 15 procente, ajungand la o valoare de 1,3 miliarde de euro. Marea Britanie, Ungaria sau Rusia sunt doar cateva dintre pietele de unde ne vin cele mai multe comenzi.