Radu Mazare a ezitat initial sa faca publica aceasta declaratie, dar pana la urma si-a spus ca nu are ce sa ascunda. Chiar cea mai importanta femeie din viata lui, mama, l-a rugat sa se gandeasca mai bine.

Si Radu Mazare a imbinat placutul cu utilul in Madagascar. Mai exact, a concesionat pentru 99 de ani, doua hectare de plaja, in localitatea Sakalava Bay aflata in apropierea orasului Antsiranana. Paradisul salbatic, cu o mare de un turcoaz ireal si un vant care adie opt luni pe an, este locul perfect pentru iubitorii de kait.

Ca sa obtina binecuvantarea pentru constructie, Mazare a participat la un ritual stravechi tinut de un vrajitor. Abia dupa aceea i s-a pemis sa trimita buldozerele pe plaja si sa sape dupa apa. ''Un fel de voodoo, ei cred in spiritele stramosilor care traiesc undeva sub pamant si atunci cand incepi o lucrare  trebuie s afaca o incantatie mi au dat si mie sa beau e adevarat ca am baut dupa vrajitorul ala care nu mai avea decat un dinte", spune Mazare.

Nici acum, primarul Constantei nu a mers pe insula cu mana goala. Sefului de trib i-a adus drept plocon un iatagan, o lanterna si o sticla de tuica, iar primarului i-a daruit un ceas elvetian. Radu Mazare nu este primul strain care investeste in Madagascar. Vecinii sai sunt un elvetian, un chinez si un francez.