In 1951, dupa 10 ani de la emigrarea in America, impreuna cu tatal si unchiul sau pornesc o afacere ce avea sa revolutioneze piata ambalajelor. Un japonez le-a prezentat o inventie care avea sa-i transforme in milionari.

Ne-a aratat un fermoar de plastic care era foarte interesant. N-avea dinti sa se prinda, se putea inchide cu mana. Si am zis ca e ceva foarte interesant, dar nu cunosteam nimic. Tatal meu si unchiul meu erau oameni de otel, habar nu aveam de fermoar sau de plastic.” Din pacate tatal sau n-a mai trait sa vada afacerea profitabila. A murit in 1953 de un atac de inima.

Au deschis fabrici si au lansat in lume un ambalaj pe care il folosesc azi milioane de oameni. In 1978 au vandut compania a carei cifra de afaceri ajunsese la 200 de milioane de dolari, dar a ramas la conducerea ei pana in 1989. Compania care a preluat afacerea a mutat fabrica in alt stat american, pastrand in New York doar birourile. Piata acestor ambalaje la nivel mondial a ajuns in zilele noastre la 2 miliarde de dolari. Iar Steven Ausnit e inca un jucator important in calitate de consultant si inventator de noi patente.

Are 165 de patente pe numele sau si alte cateva zeci in calitate de coinventator. Cand il intreaba cineva de avere raspunde simplu: nu sunt sarac. Traieste insa ca un om cu simtul masurii. Are o casa frumoasa in Manhattan in apropiere de Central Parc, o masina de 50.000 de dolari si cam atat. Restul averii e stocata in investitii: imobiliare si alte afaceri din care scoate profit.

Citeste continuarea pe www.romanieteiubesc.stirileprotv.ro.