Potrivit Business Insider, Dylan Lauren, fata celebrului creator de moda si om de afaceri, si-a gasit inspiratia in dulciuri de tot felul: de la ciocolata, prajituri si pana la guma de mestecat sub forma de mingi colorate, atat de populare in randul celor mici.

“Scopul meu este sa combin dulciurile cu arta si moda”, spune fiica lui Ralph Lauren. Aceasta este CEO si fondator al companiei Dylan`s Candy Bar. “Mi-am propus sa stimulez spiritul creativ in cei mici, dar si cei mari. Vreau ca oamenii care-mi viziteaza magazinele, in primele 30-40 de secunde de prim-contact sa se simta copii din nou, ca si cum tocmai ar intra in Disney. Sa se simta fericiti, sa fie covinsi ca a meritat sa-mi cumpere produsele”, precizeaza directoarea.

Dylan si-a dorit intotdeauna sa fie antreprenor. “De cand ma stiu am vrut sa fac afaceri. Simtul antreprenorial intotdeauna a fost viu. Chiar si cand eram in liceu voiam sa coordonez diverse proiecte pentru liga elevilor, sa-I reprezint in asociatiile guvernamentale, sa fiu sefa de clasa. Intotdeauna mi-a placut lidershipul si am vrut sa fiu capitan in toate”, a povestit aceasta pentru Business Insider.  

Iar inspiratia in afaceri nu a intarziat sa apara. Antreprenoarea recunoaste ca a invatat foarte multe privindu-si parintele construind brandul Polo, transformandu-l intr-una din cele mai notabile companii din lume. “Urmarindu-l pe tata in activitatile sale a insemnat foarte mult pentru mine. Mi-a dat un imbold, am invatat sa-mi urmez instinctul”, spune Dylan.

Urmarindu-si instinctul, Lauren a devenit o “Regina a dulciurilor”. La 10 ani de la deschiderea primul magazin marca Dylan`s Candy Bar in New York, lantul sau s-a dezvoltat cu inca trei locatii, iar alte doua urmeaza sa fie inaugurate in acest an.

“Am fost intotdeauna fascinata de dulciuri”

Obsesia pentru dulciuri a inceput pe cand Dylan urmarea programul tv “Willy Wonka si fabrica de ciocolata”. Curand, pasiunea pentru produsele alimentare dulci a fost combinata cu un alt hobby: moda. “Creascand practic in lumea modei, prin intermediul tatalui meu, simtul meu artistic s-a dezvoltat foarte mult. Intotdeauna am iubit culorile si creatia”, noteaza antreprenoarea.

A studiat artele la Universitatea Duke, dupa care si-a deschis propria firma de organizare evenimente. Desi ii placea sa organizeze targuri, aniversari sau petreceri, devenea frustrata in momentul in care ajungea la partea de bugete. “Cand ajungeam la partea financiara imi dadeam seama ca nu mai eram deloc creativa. Atunci am realizat ca marea mea dragoste erau dulciurile”.

Asa ca a trecut la un business mai…dulce. Si-a infiintat propriul magazin de dulciuri, in care comercializa numeroase sortimente de zaharele, viu colorate si frumos ornate. “M-am dezvoltat, am avut succes tocmai pentru ca dulciurile mele au fost foarte creative. Erau ornate frumos, aveau forme ciudate, erau privite mai mult drept obiecte decorative. Adoram sa-mi decorez vitrina, sa abordez diverse tematici”, povesteste Dylan.

Desi businessul sau a debutat intr-o perioada destul de dificila pentru America (la o Luna dupa atentatele din 11 septembrie), clientii s-au lasat indulciti de micile creatii alimentare. “Era vremuri dificile pentru New York”, isi aminteste fiica creatorului Ralph Lauren.

Astazi, reteaua lui Dylan s-a extins in East Hampton si Houston, iar alte doua magazine urmeaza sa fie deschise in acest an in Miami si Los Angeles. Peste 7.000 de varietati de dulciuri sunt comercializate in cel mai mare magazin al afacerii, situat in cartierul Bloomingdales, Saks Fifth Avenue.

“Parintii mei m-au invatat sa fac ceea ce iubesc, pentru ca doar asa imi va iesi foarte bine. Totodata, m-au sfatuit sa ma asigur ca munca ma face fericita. Vazandu-l pe tata inregistrand succes dupa succes in domeniul fashionului, am invatat sa-mi urmez visul. Cred ca asta este cel mai bun sfat pe care-l pot da, la randul meu. Cel mai bun lucru in afaceri este sa-ti urmezi instinctele. Daca simti ca o decizie nu ti se potriveste intru totul, n-o lua. Intotdeauna exista alte alternative”, incheie fondatoarea Dylan`s Candy Bar.