"Romania este singurul loc din lume unde oamenii spun bancuri pe limba mea si radem de aceleasi bancuri. Si tot Romania e locul unde, cand mergi la un prieten, nu trebuie sa te anunti cu o saptamana inainte, ci pur si simplu te duci, ii bati la usa si vei fi primit", povesteste Pawlik, pentru gandul.

De sapte ani in jungla cambodgiana, romanul de 38 de ani a ridicat aici un complex de lux: 4 Rivers Floating Lodge, un hotel de 2.000 de metri patrati, format din 18 corturi. Pawlik a investit un milion de dolari pentru a aduce plasmele si wi-fi-ul pe malul raului Tatai. La nici doi ani de la deschiderea complexului locul a fost deja vizitat de mii de turisti, dar si jurnalisti de la New York Times sau Guardian. O noapte in corturile de la 4 Rivers costa intre 68 si 83 de euro.

"La Paris, cainii n-au covrigi in coada"

Absolvent de inginerie mecanica, Valentin Pawlik nu a profesat niciodata in domeniul pentru care s-a pregatit. A lucrat in toate domeniile, de la materiale electrice si constructii in lemn la marketing. Se considera "de profesie descurcaret" si spune ca "sa conduci oameni e cea mai buna scoala".

Citeste mai multe despre povestea lui Valentin pe www.gandul.info