Opt dintre acestia activeaza in domeniul tehnologiei, in timp ce noua dintre ei provin din Statele Unite ale Americii, scrie Yahoo news. In plus, trei dintre ei nici nu figurau pana acum pe lista miliardarilor.

Iata mai jos clasamentul celor bogati si tineri:  

1. Dustin Moskovitz

Varsta: 28 de ani

Avere neta: 3,8 miliarde de dolari

Fostul coleg de camera al lui Mark Zuckerberg si cofondator al Facebook, Moskovitz zboara cu avioane comerciale si merge la serviciu cu bicicleta.  

2.  Mark Zuckerberg

Varsta: 28 de ani

Avere neta: 13,3 miliarde de dolari

Cu doar opt zile mai mare decat Moskovitz, Mark Zuckerberg se afla constant sub lumina reflectoarelor. Acesta a listat Facebook la bursa in mai 2012, cu doar cateva zile inainte de a se casatori.  

3. Albert von Thurn und Taxis

Varsta: 29 de ani

Avere neta: 1,5 miliarde de dolari

A aparut pentru prima oara in topul Forbes la varsta de opt ani, dar si-a luat in primire averea mostenita abia cand a implinit 18 ani. Burlacul este pasionat de pilotarea masinilor de curse.  

4.  Scott Duncan

Varsta: 30 de ani

Avere neta: 5,1 miliarde de dolari

Duncan este cel mai tanar dintre cei patru copii care au mostenit Enterprise Products Partners, fondata de Dan Duncan. Astazi, compania detine kilometri intregi de conducte de gaz si petrol.  

5. Eduardo Saverin

Varsta: 30 de ani

Avere neta: 2,2 miliarde de dolari

Cofondator al Facebook, Saverin este cunoscut ca cel mai bun prieten al lui Mark Zuckerberg. Acesta a dat insa in judecata reteaua de socializare, proces in urma caruia a obtinut 5% din companie. Este cetatean brazilian si in prezent locuieste in Singapore, unde investeste in diverse afaceri aflate la inceput.  

6. Huiyan Yang

Varsta: 31 de ani

Avere neta: 5,7 miliarde de dolari

Fiica fondatorului companiei de imobiliare Country Garden Holdings este cea mai bogata femeie din China.   

7. Fahd Hariri

Varsta: 32 de ani

Avere neta: 1,35 miliarde de dolari

Hariri este cel mai mic fiu al premierului libanez Rafik Hariri. A absolvit Ecole Spéciale d'Architecture de Paris in 2004, iar in timpul facultatii vindea mobila clientilor din Arabia Saudita, prin firma de design interior pe care o conducea.  

8. Marie Besnier Beauvalot

Varsta: 32 de ani

Avere neta: 1,5 miliarde de dolari

A mostenit, alaturi de cei doi frati ai sai, Lactalis, gigantul francez din domeniul lactatelor.  

9. Sean Parker

Varsta: 33 de ani

Avere neta: 2 miliarde de dolari

Conduce mai multe companii din domeniul Web, cel mai cunoscut site al sau fiind Napster. La varsta de 24 de ani devenea primul presedinte al Facebook.  

10. Ayman Hariri

Varsta: 34 de ani

Avere neta: 1,35 miliarde de dolari

Hariri este un alt fiu al premierului libanez Rafik Hariri. Conduce Saudi Oger, una dintre cele mai mari companii de constructii din Arabia Saudita, si cea mai profitabila afacere a familiei.