Maimuta capucin (originara din America, cu coada lunga) isi foloseste coada, membrele si nu in ultimul rand, o pensula, pentru a zugravi panzele in propriu-i stil, intr-o gradina zoologica din Canada, relateaza Daily Mail.

In mod surprinzator, Pockets Warhol a devenit o masina de facut bani pentru patronii complexului. Acestia din urma vand operele „artistului” cu 250 de lire bucata.

Maimuta-adolescent s-a aratat fascinata de tainele picturii de la o varsta frageda, cand un voluntar, Charmaine Quinn i-a oferit niste acuarele non-toxice pentru a-l tine ocupat.

„Pockets a fost intotdeauna foarte jucaus, asa ca s-a aratat deschis initiativei. Avand un temperament artistic, cand nu are inspiratie, el prefera sa-si manance pictura”, le-a spus Charmaine jurnalistilor englezi.

La cererea directorilor gradinii zoologice, picturile lui Pockets Warhol au fost vandute in Europa si Israel pentru sute de dolari, precizeaza publicatia britanica. Toti banii obtinuti din vanzarea operelor micului artist sunt folositi pentru construirea unui nou hambar al gradinii zoologice unde Pockets locuieste.

In urmatoarele doua luni, talentata maimuta isi va expune 40 dintre picturi in doua baruri canadiene.

Citeste si:

Au profitat de hibele din invatamant si au pus pe picioare o afacere care sa-i ajute pe studenti VIDEO

Designerul care descopera comori. Francezul Phillipe a dus arta populara direct pe catwalk VIDEO