Pictura aparţine perioadei de dupa intoarcerea lui Grigorescu de la Barbizon si este datata cu aproximatie intre 1868 si 1872. Pictura reprezinta  una dintre lucrarile prin care Grigorescu impunea genul peisajului in mediul artistic autohton, punand astfel bazele picturii romanesti moderne.

Opera este estimata la o valoare cuprinsa intre 150.000 si 250.000 de euro. Organizatorii se asteapta ca aceasta sa devina cel mai bine vanduta opera de arta in Romania, clasament in continua improspatare mai ales in ultimul an, de cand piata emergenta de arta romaneasca de patrimoniu a fost descoperita ca piata investitionala alternativa.

Licitatia va avea loc la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel, miercuri, 23 martie. Pictura poate fi vizionata in expozitia operelor licitatiei, deschisa gratuit publicului la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel, in perioada joi, 17 martie – miercuri, 23 martie, intre orele 11.00 – 21.00.

Recordul pe piata romanesca de arta este detinut de tabloul “Pastorita” al lui Nicolae Grigorescu, care a fost vandut in decembrie cu 175.000 de euro.

Citeste si:


Pictura "Car cu boi" a lui Grigorescu, vanduta pentru 155.000 de euro! VIDEO

Tablou de Picasso vandut cu 9,2 milioane de euro