Ii aleg pe cei mai buni studenti din cateva centre universitare si-i ajuta sa faca practica la firme de renume, ca sa-si gaseasca mai usor o slujba apoi. Initiatorii proiectului au accesat doua milioane si jumatate de euro din fonduri europene.

Constienti de hibele sistemului nostru de invatamant, noua tineri scoliti in strainatate s-au gandit sa faca repede ceva concret acasa si sa imbunatateasca lucrurile din mers.

Datorita acestor intermediari, dotati cu o buna intuitie, sute de studenti din Timisoara, Sibiu si Cluj si-au facut deja practica la firme prestigioase. Multi dintre ei au ajuns apoi sa-si depaseasca statutul de simpli ucenici.

Oana este una dintre beneficiarele acestei idei ambitioase. Studenta in anul 2 la Facultatea de Chimie din Timisoara, tanara a facut practica la o fabrica de componente aeronautice. Fata primea ca si alti studenti inclusi in proiect, un salariu de 390 de lei pentru trei saptamani de practica. Apoi, a fost angajata la fabrica respectiva.

In urmatorii doi ani, studentii care se socotesc straluciti si vor sa fie ajutati sa faca practica,  se pot orienta si pe pagina www.practica-ta.ro. Pana acum, 2.000 de tineri au facut acest lucru. 700 dintre ei au fost selectati in proiect, din ianuarie pana acum.