La 24 de ani, Razvan are propria lui fabrica de dulceata. A drept ca a fost ajutat intial de parinti, dar faptul ca afacerea merge bine este meritul lui. Acum este student la Facultatea de Stiinte Economice din Cluj, insa munceste intr-un sat uitat de lume din judetul Mures.

Totul a inceput in urma cu un an si jumatate, dupa o cercetare pe dealurile din zona. "De pe dealuri am vazut ca sunt cirese si prima idee care mi-a venit a fost sa fac dulceata de cirese, era cel mai la indemana. Dupa care mi-am vandut telefonul, am lucrat pentru un prieten o luna, mi-am strans banii si-am venit in sat sa colectez cirese. Intr-o saptamana am facut trei ceaune de dulceata in curte la doamna Veronica", spune Razvan.

Dupa ce a citit trei ani prin biblioteci tot ce a putut gasi despre economia agrara, Razvan s-a hotarat sa faca si studiile cuvenite, care sa-l ajute mai departe. Oricum, dulceata facuta in fabrica lui se vinde in targurile din Londra, Paris si in curand va ajunge si la Koln.

Conform statisticilor facute de Facultatea de Stiinte Economice din Cluj, aproximativ 80% dintre studentii care termina facultatea declara, dupa cel putin un an de la absolvire, ca au un loc de munca in domeniul economic.

Iulia, de exemplu, la 21 de ani, este studenta in anul 3, a castigat titlul de Miss Earth Romania 2012 si ne-a reprezentat tara la finala din Filipine. Cu banii castigati din prezentarile de moda si intr-un spatiu platit de parinti, ea a deschis o agentie de modelling.

In toate marile centre universitare, specializarile economice sunt foarte cautate.