Tranzactii de acest fel le-au adus deja profituri bunicele unor comercianti de pe la noi, carora clienti din alte tari le trimit lunar comenzi de mii de euro pentru asemenea..."vechituri".

In colectia Marinei Florescu din Timisoara, cele mai vechi viniluri din sunt din anii `30. Arata la fel de bine ca la prima ,,auditie", asa ca nu i-a fost greu sa vanda pana acum peste 300 dintre ele, atat in tara cat si in strainatate. Alte 350 sunt pregatite sa ajunga pe pick-upurile din Liverpool, Paris sau Chicago.

In urma cu 15 ani, Janos Torok, un tanar grafician din Timisoara, a inceput sa stranga discuri de vinil din pura intamplare, dupa cum el insusi recunoaste. Astazi, la 39 de ani, el are peste 1.200 - o mica avere, daca va negocia bine vanzarea colectiei.

Francezii prefera vinilurile cu Gheorghe Zamfir, din anii '80, cand naistul domina topurile din Hexagon. Englezii si americanii opteaza pentru inregistrarile pop-rock si cele simfonice. Iar ai nostri afla abia acum ca din aceste preferinte ar putea deschide o afacere.