De sus, lumea pare mult mai frumoasa, ne spune Claudiu Patt, un programator din Timisoara, care, la 29 de ani, a facut prima ora de zbor.

"A trecut extrem de repede, n-am inteles mai nimic. Pur si simplu, cand s-a terminat vroiam sa o iau de la capat", povesteste Claudiu.

Avea deja 10 ani de programare in spate si propriul lui call-center. Asta nu l-a impiedicat sa isi cumpere un avion usor, cu 4 locuri, tocmai din Germania.

Cum ii placea la nebunie sa zboare, iar combustibilul era extrem de scump, in vara lui 2011 a inceput sa faca zboruri comerciale... ca sa ii mai plateasca si altii benzina.

Pentru 150 de euro pe ora de persoana, Claudiu face taxi-aerian, asista la cereri in casatorie in aer, zboara deasupra orasului cu cei curiosi sa isi vada locuinta de sus si, mai ales, vindeca teama de zbor.

Pentru ca business-ul se bucura de succes, Claudiu si-a cumparat deja un al doilea avion.

Andreea Kremm ridica in aer, de cateva ori pe saptamana, un balon cu aer cald. Ideea i-a venit in noaptea dintre anii 2008 si 2009, cand a zburat prima oara cu balonul tocmai in Australia.

"Cand eram in aer vedeam cangurii cum misunau pe sub noi si era fascinant. Am zis: vreau si eu balon. Am ajuns acasa si mi-am luat un balon de pe eBay. L-am luat dintr-un impuls si dupa mi-am pus problema ce-o sa fac cu el. Dar a functionat destul de repede. In vara lui 2009 ofeream deja zboruri", spune Andreea.

Cei care doresc sa retraiasca experienta eroilor lui Jules Vernes scot din buzunar 100 de euro pentru o ora de zbor.