Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare va participa la Bruxelles, la o intalnire cu ceilalti reprezentanti ai oraselor care au initiat acest proiect cu finantare europeana, precizand ca se vor face demersuri pentru ca CE sa aloce banii pentru implementarea proiectului, scrie Mediafax.

"Ne intalnim la Bruxelles sa insistam ca noua Comisie Europeana sa finanteze mai repede acest proiect", a spus Lungu.

Potrivit primarului, acest proiect-pilot al celor zece orase europene a fost inclus in finantarea 2014-2020, dar ca este nevoie de demersuri concertate pentru ca si Comisia Europeana sa aloce mai repede fondurile.

El si-a exprimat increderea ca anul viitor vor putea circula primele autobuze electrice in municipiul Suceava, achizitionate prin acest proiect.

Municipiul Suceava a semnat, in iunie 2011, la Lisabona, memorandumul de cooperare cu Oslo, Frankfurt, Londra, Stockholm, Lisabona, Katowice, Beja, Madrid si Zograoufu pentru introducerea vehiculelor electrice atat pentru transportul public, cat si in transportul autovehiculelor private care sa fie finantat in baza Strategiei 2020 a Uniunii Europene privind schimbarile climatice si energia.

Proiectul-pilot prevede, in special, introducerea transportului electric in cele zece orase in scopul scaderii poluarii urbane.