"Anul acesta, vom face mai mult de 3,5 miliarde de euro facturi, cum am facut anul trecut. Asta inseamna ca, din nou, Romania nu va pierde niciun euro, din nou Romania va fi pe primul loc in Europa la ce inseamna rambursari de sume catre un stat membru, asa cum a fost si anul trecut si anul viitor, in 2015, procentul la care noi ne vom duce cu absorbtia pe intreaga alocare financiara pe actualul cadru va fi de 80%", a declarat Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

Pentru urmatorul cadru financiar, ministrul Fondurilor Europene a sustinut ca Romania se va bate "de la egal la egal cu toate celelalte state, care astazi sunt fruntase in Europa, si tinta este, categoric, una de 100%".

Potrivit ministrului Teodorovici, pe actualul cadru financiar vor mai fi lansate la POSDRU si la Competitivitate, pana la sfarsitul lunii iunie, call-uri noi.

"Vom lansa pana la final de iunie un nou call pe Capital Uman, deci pe POSDRU, cu o valoare destul de mare si vrem sa ne indreptam foarte mult si catre zona rurala, acolo unde sa deschidem intreprinderi sociale, cu impunerea unui numar minim de locuri de munca, care sa fie create pe diferite afaceri ce pot fi dezvoltate la nivel local", a spus ministrul Fondurilor Europene, precizand ca, in acest fel, se incearca pastrarea oamenilor in zona rurala, "sa nu mai vina catre orase din ce in ce mai multi".

In prezent, rata de absorbtie a Romaniei pe fonduri structurale si de coeziune este de 35,36%.