"Suma mentionata este realocata de la Programul Operational Sectorial Transport (POS Transport) si de la Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu). De la POS Transport au fost realocate catre POR fonduri in valoare de 140 milioane de euro, iar de la POS Mediu fonduri in valoare de 100 milioane de euro", se arata in comunicatul transmis vineri de Ministerul Fondurilor Europene.

Potrivit sursei citate, "decizia Comisiei Europene va avea un impact important asupra dezvoltarii comunitatilor locale".

"Asa cum am promis, acesti bani vor fi folositi pentru a finanta scoli, spitale si drumuri judetene. Pentru scoli si spitale este alocata o suma de 173 milioane de euro, iar pentru drumuri judetene o suma de 67 milioane de euro. Realocarea fondurilor catre aceste domenii prioritare ale Romaniei va duce la cresterea nivelului de trai al romanilor", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat in comunicat.

Serviciile Comisiei Europene au anuntat decizia de aprobare a realocarii propuse de Ministerul Fondurilor Europene in cadrul intalnirii anuale cu Autoritatile de Management ale Programelor Operationale prin care Romania atrage fondurile structurale si de coeziune alocate pentru perioada de programare 2007-2013.

"Programul Operational Regional, catre care a fost redistribuita suma de 240 milioane de euro, este cel mai performant program. Prin intermediul acestui program, Romania a atras pana la data de 17 decembrie peste 1,64 miliarde de euro. In acelasi timp, sumele solicitate Comisiei prin intermediul POR pentru a fi rambursate Romaniei, se ridicau la aproximativ 1,75 miliarde de euro. Astfel, rata de absorbtie curenta aferenta POR era de aproximativ 47%. Tot la data de 17 decembrie, rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune era de peste 28%", se mai arata in comunicatul MFE.

Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca realocarea fondurilor nu afecteaza implementarea proiectelor aprobate deoarece sumele care au fost realocate nu erau contractate la nivelul POS Transport, respectiv POS Mediu.