Cele 52 de farmacii care fac obiectul tranzacţiei sunt situate preponderent în judeţele Hunedoara, Alba, dar şi Bucureşti, regiuni în care Help Net urmăreşte o consolidare a poziţiei pe piaţă.

"Procesul de integrare a celor 52 de locaţii va începe în cel mai scurt timp, obiectivul fiind ca farmaciile să opereze sub brandul şi conform standardelor Help Net, cât mai curând. Farmaciile nou achiziţionate vor suferi transformări atât ca design, urmând să preia identitatea vizuală a farmaciilor Help Net, cât şi ca poziţionare şi target de clienţi, prin gamele noi de produse şi programele de loializare special concepute pentru pacienţii Help Net", se menţionează în comunicatul lanţului farmaceutic.

Help Net, parte a grupului german Phoenix, a fost fondat în 1998 şi este al treilea cel mai mare lanţ farmaceutic din România, cu peste 350 de farmacii deschise la nivel naţional şi o cifră de afaceri de peste 169 de milioane de euro în 2019. Compania are aproximativ 2.000 de angajaţi care oferă servicii de calitate înaltă pentru peste 3,5 milioane de pacienţi.

Grupul Phoenix, cu sediul la Mannheim, furnizor de servicii integrate de sănătate, are o reţea de 164 centre de distribuţie, peste 2.700 de farmacii proprii în 15 ţări europene, 37.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 27 miliarde de euro.