Acibadem Hospitals Group face un pas inainte pentru a veni in sprijinul pacientilor sai, in special pentru romanii care descopera ca pentru tratamentele necesare lor in Romania posibilitatile tehnice sunt limitate. De asemenea, deschiderea reprezentatei din Romania are ca scop si consolidarea relatiilor cu partenerii existenti.

“Intentionam sa organizam seminarii si workshop-uri pentru partenerii nostri, medici sau institutii medicale. De asemenea, planificam sa invitam periodic medici specialisti din cadrul Acibadem pentru un schimb de experienta privind metodele de tratament de ultima ora in lume, mai ales pe specialitatile cele mai cautate de catre pacientii din Romania. Un alt aspect foarte important, dorim sa urmarim indeaproape si sa facilitam impreuna cu institutiile medicale partenere recuperarea postoperatorie a pacientilor sau continuarea tratamentelor in Romania, dupa ce se intorc de la Acibadem”, declara Anna Herkmen, director de dezvoltare relatii internationale pentru  Europa de Est, in cadrul Acibadem.

In anul 2012, peste 1.000 de romani s-au tratat la spitalele Acibadem, iar cele mai cautate specializari sunt: oncologia (pentru medicii specialisti, dar si pentru tehnologiile de ultima generatie pentru diagnostic si tratament: Pet CT, CyberKnife, Gamma Knife, radioterapia de o singura doza (LIAC) si altele); neurochirugia (in special pentru copiii cu probleme neuromotorii); chirurgia cardio vasculara (mai ales pentru copiii cu malformatii congenitale); ortopedia; fertilizare in vitro; transplant de par, transplant de ficat si rinichi.

Acibadem este cel mai mare furnizor de servicii de sanatate din Turcia din anul 1991. Acibadem opereaza prin cele 16 spitale generale si 8 clinici ambulatorii, in cadrul grupului regasindu-se 5 centre de oncologie (diagnostic, chirurgie, radioterapie, chimioterapie), 10 centre de cardiologie (pediatrie si adulti), 9 centre de infertilitate (FIV), 5 de transplant (rinichi, ficat, maduva, par), 3 pentru coloana si probleme ale spatelui si articulatiilor, un centru de medicina sportiva (acreditat de FIFA ca Centru de Excelenta in 2012), 6 de medicina nucleara si 3 de chirurgie robotica.