Glebi Holdings este parte a grupului Penta, grup activ în România în sectorul jocurilor de noroc, cât şi în cel medical. În ceea ce priveşte sectorul medical, grupul Penta desfăşoară activităţi de comercializare cu ridicata, respectiv cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Activităţile de retail farmaceutic se realizează prin farmaciile Arta.

A&D Pharma Holdings este companie a grupului A&D Pharma, grup activ în sectorul medical. Grupul A&D Pharma este integrat vertical, desfăşurând servicii de producţie, distribuţie şi retail de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Activităţile de retail farmaceutic se realizează prin farmaciile Sensiblu şi Punkt.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a apreciat că operaţiunea generează suprapuneri atât pe piaţa comercializării cu amănuntul, cât şi pe piaţa comercializării cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Acest lucru ar fi putut conduce la consolidarea poziţiei Glebi Holdings pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice.

"Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către Glebi Holdings. Astfel, Glebi şi-a luat angajamentul de a cesiona 18 farmacii Arta", se mai arată în comunicat.

Analiza autorităţii de concurenţă a condus la concluzia că, în urma angajamentelor asumate de părţile implicate, realizarea operaţiunii de concentrare economică nu mai ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate.