Primii participanţi la acest test au primit o doză de medicament - care este o combinaţie a doi anticorpi -, precizează într-un comunicat AstraZeneca.

Faza 1, la care participă 48 de voluntari sănătoşi în Regatul Unit, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, urmează să stabilească dacă medicamentul - al cărui nume de cod este AZD7442 - este sigur şi cum reacţionează corpul uman.

Testul este finanţat de către Guernul Statelor Unite, prin departamentele Apărării şi Sănătăţii, scrie News.ro.

Grupul precizează că este vorba despre o ”etapă importantă” pentru acest medicament, care ar putea fi folosit atât de către persoane expuse SARS-CoV-2, cât şi persoane infectate.

Rezultatele fazei 1 sunt aşteptate în al doilea semestru, iar dacă vor fi concludente AstraZeneca va lansa teste de faza 2 şi 3 la scară mai mare, în vederea evaluării eficienţei medicamentului.

AstraZeneca dezvoltă, de asemenea, împreună cu Universitatea Oxford, un proiect al unui vaccin împotriva COVID-19, iar rezultatele testărilor în faza 3, pe mii de oameni, sunt aşteptate în septembrie.

Acest proeict dă naştere multor aşteptări, iar potrivit unor informaţii de presă preşedintele american Donald Trump ar intenţiona să accelereze procesul autorizării în Statele Unite.

Guvernul britanic a dat luni asigurări, la rândul său, că Regatul Unit va fiprima ţară care va beneficia de vaccin, în cazul în care este aprobat.