Angajata, identificata cu pseudonimul Li Li, a declarat ca directorul ei i-a cerut sa cheltuiasca 50.000 de yuani (8.170 dolari) in vederea vanzarii a 50 de doze ale medicamentului Sandostatin LAR destinat tratarii cancerului de stomac, a relatat publicatia.

Li Li a declarat pentru Business Herald ca s-a angajat la Novartis in ianuarie si s-a ocupat de vanzarea medicamentului Sandostatin in nordul Chinei. Comisia de arbitraj a litigiilor de munca a districtului Chaoyang din Beijing a primit pe 5 august o scrisoare din partea Li Li, prin care aceasta cere anularea contractului ei cu Novartis.

Cindy Min, director de comunicare la Novartis China, a declarat ca nu poate comenta imediat informatiile din articol.

Novartis sustine, intr-un raspuns adresat Business Herald, ca Li Li a cerut in iulie 5 milioane de yuani, afirmand ca in caz contrar va lua masuri nespecificate.

Grupul elvetian este al doilea producator de medicamente confruntat in aceasta luna cu acuzatii publicate de Business Herald. Intr-un articol aparut in 8 august, un informator a acuzat Sanofi ca a dat mita unor peste 500 de medici.

Agentia Xinhua a relatat doua zile mai tarziu ca autoritatea de reglementare a sectorului farmaceutic din China a deschis o ancheta impotriva Sanofi.

Politia chineza investigheaza totodata grupul britanic GlaxoSmithKline pentru dare de mita prin intermediul unei agentii de turism, in schimbul unor contracte.

China va lansa joi o campanie de combatere a concurentei neloiale, inclusiv a mitei pentru vanzarea de medicamente si servicii medicale, a anuntat Administratia de Stat pentru Industrie si Comert, citata de Xinhua.