Astfel, euro este in crestere cu 0,2%, la 1,0699 dolari pe unitate, iar in timpul tranzactiilor a atins 1,0701 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins dupa 9 februarie.

Unii membri ai consiliului guvernatorilor BCE au mentionat posibilitatea majorarii dobanzilor la sedinta de politica monetara de saptamana trecuta, dar discutia a fost scurta si nu a fost sustinuta de board, au declarat doua persoane apropiate situatiei.

Aprecierea euro a fost limitata de asteptarile ca Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite sa creasca dobanzile la sedinta de politica monetara de doua zile care se va incheia miercuri, ca urmare a angajarilor si a cresterilor de salarii care au avut loc in februarie.

Un sondaj efectuat de Reuters in randul a 23 de dealeri arata ca 12 dintre acestia se asteapta ca Fed ca creasca dobanda la 1%-1,25% pana la sedinta din iunie a institutiei, in timp ce 10 anticipeaza cresterea dobanzii in septembrie.

Indicele dolarului DXY, care masoara evolutia monedei americane fata de un cos de sase valute importante, a coborat cu 0,1%, la 101,13, cel mai redus nivel atins dupa 28 februarie.

Lira sterlina a avansat cu 0,2%, la 1,2189 dolari pe unitate, dupa ce saptamana trecuta a atins un minim al ultimelor opt saptamani. Euro este in urcare cu 0,1%, la 87,83 pence pe unitate, dupa ce a urcat pana la 87,86 pence pe unitate, nivel maxim dupa 17 ianuarie.

Moneda britanica s-a depreciat vineri cu aproape 1% fata de euro, in urma sedintei de politica monetara a BCE de joi.