In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4281 lei/euro, aproape de maximul anului.

Totodata, paritatea pentru dolarul american a scazut vineri cu 3,82 bani, la 3,4215 lei/dolar. Rata de schimb stabilita pentru joi a fost de 3,4597 lei/dolar, reprezentand maximul din 12 decembrie.

Cursul pentru francul elvetian a coborat la 3,6374 lei/franc, de la 3,6405 lei/franc joi. Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4170 - 4,4200 lei, respectiv cu 0,3 - 0,45 bani sub cotatiile de joi din jurul orei 16:30, de 4,4215 - 4,4230 lei/euro. Ulterior, cotatiile au crescut usor peste 4,42 lei/euro, iar in prima parte a zilei a oscilat aproape de acest nivel.

"Moneda locala oscileaza intr-un interval foarte strans, de 0,5%, de aproape o luna si credem ca sunt sanse foarte reduse sa iasa in afara acestei zone vineri, mai ales intr-o piata de obicei linistita inaintea datelor lunare legate de piata fortei de munca din SUA ce vor fi publicate in a doua parte a zilei", se arata intr-un raport transmi vineri de ING Bank. Volumele de tranzactionare sunt reduse atat pe piata locala, cat si pe cele din regiune, potrivit dealerilor.

Dobanzile practicate vineri dimineata de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi au continuat sa scada si au ajuns la 1,15% - 1,65% pe an, dupa ce joi au fost la 2% - 2,5% pe an.

Analistii ING Bank considera ca scaderea ratelor este legata de nepotrivirea dintre maturitatile titlurilor de stat care vor fi emise si cea a titlurilor care ajung la scadenta in aceasta luna. Astfel, o mare parte a sumelor scadente in aprilie este posibil sa ramana in piata si sa nu fie reinvestita in titluri de stat.