"In acest cont poate dona fonduri banesti orice persoana fizica din Romania (exclus persoane juridice). Contul a fost deschis in data de 26 mai 2010. Acesta va fi administrat de Trezoreria Nationala", se arata intr-un comunicat de vineri al Ministerului Finantelor Publice (MFP)...

Ministerul continua cu lamuririle: exista doua posibilitati de donare a banilor, fie prin numerar, la Trezoreria dumneavoastra de domiciliu, fie prin ordin de plata directionat exact n icontul deschis la Trezorerie.

Ramane la latitudinea celor care doneaza banii sa decida daca vor sa fie facute publice sumele pe care le doneaza si numele, mai anunta ministerul.

Cum completati ordinul de plata?

La rubrica "Codul de identificare fiscala" se va inscrie CNP-ul persoanei fizice donatoare in cazul celor care doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate, sau codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului - 8609468 - in cazul in care donatorii nu doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate.

Datele de identificare si sumele donate, urmeaza a fi publicate pe site-ul MFP in termen de 10 zile de la expirarea lunii curente, pentru luna precedenta.

Donatiile pot fi achitate de catre persoanele fizice si prin intermediul angajatorilor.

Sumele adunate in contul deschis la Trezoreria Nationala se constituie drept venituri la Bugetul de Stat si vor fi luate in calcul la rectificarile bugetare, se mai arata in comunicatul ministerului.