Produsul Intern Brut din 2013 este comparabil cu cel din 2008, iar pentru anul viitor se estimeaza un PIB in euro mai mare decat cel de dinaintea crizei.

"Depasim nivelul de dinaintea crizei. PIB-ul din acest an este practic comparabil cu cel din 2008. In 2014, vom avea un PIB mai mare in euro, daca ne referim echivalent, mai mare decat a fost in 2008. Va fi pana la urma al patrulea an consecutiv de crestere economica, si din estimarile noastre aceasta crestere va fi una mai echilibrata decat pana acum, adica va avea si o componenta de consum intern, va avea si o componenta de investitii publice. Anul viitor, pe masura ce se consolideaza, si castigurile salariale si indemnizarea pensiilor, chiar daca nu sunt sume mari luate individual, dar pe ansamblul economiei sunt miliarde de euro care intra in economie", a declarat Liviu Voinea

De asemenea, ministrul delegat pentru Buget a mai spus ca este foarte importanta redresarea creditarii.

"Sigur ca se mai platesc rate la banci si aici este foarte important ca sa revina apetitul pentru creditare, noi deja am luat decizia sa stimulam inclusiv prin politica de garantie de stat creditarea in lei care va reprezenta prioritate in perioada urmatoare. De altfel nici nu este normal sa te imprumuti din strainatate ca sa dai credite tot in moneda partenerilor straini".