In replica Vladescu spune ca nu a facut nimic ilegal sau imoral.

GIP, condus de Mugur Ciuvica, precizeaza, intr-un comunicat remis miercuri agentiei MEDIAFAX, ca, in urma viiturilor din 2005 si 2006, guvernarea PNL-PD a alocat sume importante de bani pentru lucrari de prevenire a inundatiilor, iar unul dintre cei care "a profitat de aceste fonduri" a fost chiar ministrul de Finante de la acea vreme, Sebastian Vladescu.

Conform sursei citate, acesta a obtinut, in decembrie 2006, printr-o societate comerciala la care detine 47% din partile sociale, Boss Constructii si Consultanta SRL, contracte in valoare totala de 1.586.301 de lei fara TVA.

Grupul de Investigatii Politice precizeaza ca a fost vorba despre 7 contracte de "furnizare de echipamente de interventie la viituri" obtinute de la Administratia Natională "Apele Romane" (ANAR).

La momentul atribuirii contractelor, Sebastian Vladescu era ministrul al Finantelor, ANAR era in subordinea ministrului Mediului de atunci, Sulfina Barbu, iar societatea Boss Constructii si Consultanta SRL era "o firma de apartament cu 5 angajati", se mai arata in comunicat.