Aproape 200 de milioane de trandafiri sunt produsi pentru ziua de 14 februarie, potrivit Asociatiei Americane a Vanzatorilor de Flori. Cei mai multi vin din Columbia, tara care trimite in SUA 12% din productia de flori in mai putin de doua saptamani inainte de Valentine's Day. 

144 milioane de felicitari sunt trimise in fiecare an, potrivit Hallmark. In acest an, vanzarile sunt estimate sa urce cu 1,6%, arata un studiu al firmei de cercetare IBISWorld. 

Cheltuielile pentru bijuterii se vor ridica la patru miliarde de dolari.

Circa jumatate din americanii care sarbatotoresc Valentine's Day vor lua cina la un restaurant, potrivit American Express, comparativ cu 39% anul trecut. Firma de cercetare IBISWorld anticipeaza ca vanzarile restaurantelor vor creste cu 6,1%, la 9,5 miliarde de dolari. 

Vanzarile de prezervative Durex cresc cu aproximativ 20%, echivalent cu circa 180.000 de prezervative, in perioada de doua saptamani din preajma Valentine's Day. Cele mai mari cresteri de vanzari au loc insa in Ajunul Anului Nou si de Ziua Independentei, informeaza Mediafax.

Peste 1,6 milioane de sticle de sampanie vor fi vandute in aceasta saptamana, sporind astfel vanzarile cu inca 18,5 milioane de dolari, potrivit unui studiu al Nielsen. Vanzarile de sampanie sunt depasite insa de cele inregistrate de Ziua Recunostintei, Craciun si Anul Nou.