Statul britanic va primi la finalizarea tranzactiei 747 milioane de lire sterline (circa 875 milioane euro), suma care ar putea urca pana la 1 miliard de lire. 

"Este un pas important pentru a ne asigura ca populatia nu mai este implicata in sectorul bancar. Este o oferta buna, care va asigura locurile de munca din nord-estul Angliei, unde are sediul central Northen Rock", a declarat ministrul de finante George Osborne. 

Suma care va fi incasata de stat este mai mica decat a investit pentru salvarea bancii. 

"Contribuabilii au platit 1,4 miliarde de lire si primim mai putin in schimb", a declarat Ed Balls, unul dintre liderii opozitiei laburiste. 

Dupa nationalizare, Northen Rock a fost supusa unei reorganizari drastice, fiind impartita in doua, intr-o banca sanatoasa cu activitati comerciale, care a fost acum preluata de Virgin Money, si intr-o structura insarcinata cu lichidarea creditelor ipotecare riscante. 

Virgin Money, divizie a grupului Virgin fondat de omul de afaceri britanic Richard Branson, s-a angajat sa nu faca noi concedieri si sa pastreze reteaua de sucursale a Northen Rock, ca si sediul din Newcastle. 

Initial o banca mutuala provinciala, Northen Rock a devenit dupa listarea la bursa, in 1997, una dintre cele mai mari banci din Marea Britanie, iar la apogeul sau cel mai mare furnizor de credite imobiliare din tara.  In septembrie 2007, criza mondiala a creditelor a adus Northen Rock in pragul falimentului, banca fiind nevoita sa ceara ajutorul Bancii Angliei, iar anul urmator a fost nationalizata, informeaza Mediafax.