Documentele nu fac referire la o anumita tara, dar o persoana apropiata situatiei a declarat ca investigatia se refera la Iran, tinta unor sanctiuni din partea SUA si a Uniunii Europene, din cauza programului iranian in domeniul nuclear.

UniCredit este investigata de procuratura districtuala din New York si de Biroul de control al activelor straine al Departamentului Trezoreriei, potrivit documentelor, noteaza Mediafax.

In investigatie este implicat si Departamentul de Justitie, se arata intr-un comunicat al UniCredit, care precizeaza ca ancheta se refera la HypoVereinsbank (HVB), o banca germana cumparata de UniCredit in 2005 si care opereaza acum ca UniCredit Bank.

In urma cu mai putin de o saptamana, autoritatile americane au anuntat ca investigheaza Royal Bank of Scotland pentru posibile incalcari ale embargului impus Iranului, iar la inceputul acestei luni Standard Chartered a acceptat plata unei penalitati de 340 milioane de dolari, Departamentului pentru Servicii Financiare din New York, in urma unor acuzatii similare.

Citeste si:

Turistii despre cea mai mare metropola: "Am vazut cele mai ciudate obiceiuri din lume"