Directorul general al UniCredit, Alessandro Profumo, se numara printre sustinatorii gruparii rivale Inter Milano, noteaza Bloomberg. Grupul financiar UniCredit, cel mai mare creditor din Italia, este şi principalul sponsor al Ligii Campionilor.

UniCredit si Italpetroli intentioneaza sa discute joi pentru a ajunge la un acord privind o datorie de 325 de milioane de euro a companiei petroliere.

Institutia de credit condusa de Profumo, care a invitat 1.000 de clienti ai UniCredit la Madrid pentru a urmari Inter Milano in finala Ligii Campionilor, ar putea prelua controlul Interpetroli in urma discutiilor, au afirmat sursele.

UniCredit va incerca ulterior sa vanda clubul si va angaja banca de investitii Rothschild pentru a cauta un cumparator, au adaugat sursele citate. Daca se ajunge la un acord, familia Sensi, care detine Italpetroli, va pastra active in valoare de 30 de milioane de euro si va conduce AS Roma pana la vanzare.

"UniCredit ar trebui sa vanda echipa de fotbal cat mai repede posibil pentru a obtine pretul maxim"", a declarat Wolfram Mrowetz, presedinte al companiei Alisei SIM si administrator de active in valoare de 200 de milioane de euro la Milano.

Italpetroli negociaza cu UniCredit, cel mai mare creditor al companiei, restructurarea datoriilor de peste un an. UniCredit a preluat datoria Italpetroli in 2007, odata cu achizitia bancii Capitalia, cu sediul la Roma.

AS Roma a castigat campionatul Italiei de trei ori de la debutul in Serie A, in 1929, si este unul dintre cele trei cluburi de fotbal din Italia tranzactionate pe bursa. Echipa a terminat ultimul sezon pe locul doi, la doua puncte in urma liderului Inter Milano.

Perspectivele ca AS Roma sa fie controlata de banca lui Profumo, chiar si pentru o perioada scurta, ingrijoreaza o parte a suporterilor.

"Echipa noastra cade in mainile inamicului", a afirmat Ciro Di Carlo, un fan al Romei, care scrie pe un blog dedicat clubului.

Reprezentantii UniCredit au refuzat să comenteze informaţiile.