Sunt zvonuri potrivit carora personajul ar fi chiar George Soros (80 ani), cunoscut drept "omul care a spart Banca Angliei". Asta pentru ca a facut peste 1 miliard de dolari pe speculatii de moneda atunci cand lira sterlina a parasit Mecanismul ratei de schimb, in miercurea neagra, in 1992.

Surse din piata au declarat ca Soros ar fi obtinut la timp informatii despre retrogradarea ratingului de credit al SUA, date fiind legaturilor pe care Soros le are cu Casa Alba inca de acum 3 ani.

Miliardarul George Soros a decis luna trecuta sa puna capat unei cariere de patru decenii de manager al unui fond de hedging, urmand sa se concentreze pe administrarea averii familiei prin intermediul companiei sale.

In acest scop, Soros, care va implini luna aceasta 81 de ani, urmeaza sa returneze plasamente de sub un miliard de dolari investitorilor mici in fondul sau de investitii de 25,5 miliarde de dolari. Restul activelor, de 24,4 miliarde de dolari, apartin lui Soros si familiei sale.

Soros Fund Management se va concentra pe administrarea activelor lui Soros si ale familiei sale, potrivit unei scrisori adresate investitorilor. Scrisoarea este semnata de fiii lui Soros, Jonathan si Robert, vicepresedinti ai Soros Fund Management.

Decizia finalizeaza transformarea lui Soros din speculator, care in 1992 a castigat un miliard de dolari cu pariul ca Banca Angliei va fi nevoita sa devalorizeze lira sterlina, in filantropist, rol in care s-a imaginat pe vremea cand era un emigrant ungur student la London School of Economics dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, potrivit propriilor scrieri.

In ultimii 30 de ani, a donat peste opt miliarde de dolari pentru promovarea democratiei, libertatii de exprimare, imbunatatirea educatiei si combaterea saraciei in lume.