Cei sapte bancheri si un al optulea director au fost pusi sub acuzare la un tribunal federal din Alexandria, Virginia.
Intre cei pusi sub acuzare se afla Walder, Susanne D. Ruegg Meier si Andreas Bachmann, fosti directori la Credit Suisse, a doua mare banca din Elvetia.

Cazul amplifica presiunea asupra Credit Suisse, care a anuntat pe 15 iulie ca este investigata in legatura cu serviciile bancare transfrontaliere acordate clientilor din Statele Unite. Walder si ceilalti acuzati au ajutat clientii din Statele Unite sa evite plata impozitelor prin intermediul unor conturi care nu au fost declarate la autoritatea fiscala americana, IRS.

Evaziune prin intermediul conturilor unor persoane decedate

In toamna anului 2008, banca a pastrat mii de conturi secrete pentru clienti americani, cu active de pana la trei miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justitie.

Acuzatiile arata cum bancherii au ajutat 35 de clienti americani sa ascunda fonduri in conturi nedeclarate. Unul dintre aceste conturi a fost deschis in 1953, de catre o persoana identificata drept "clientul 26", din Elizabeth, New Jersey. Acea persoana a decedat in 1998, iar contul a fost preluat de un alt client al Credit Suisse.

Credit Suisse a anuntat ca isi va respecta obligatiile, in conformitate cu legislatia elvetiana, si va colabora cu autoritatile din Statele Unite pentru rezolvarea problemelor.

Patru dintre bancheri au fost pusi sub acuzare inca din luna februarie. Acestia se afla in Europa si nu s-au prezentat in fata tribunalului american.

Citeste si

Germania si Austria angajeaza romani. Ce conditii trebuie sa implinesti ca sa castigi peste 1.200 de euro pe luna VIDEO

Iahtul cu propriile insule si cu un vulcan GALERIE FOTO