Oficialii Credit Suisse sustin ca au primit ieri o scrisoare prin care au fost instiintati ca sunt anchetati de catre Departamentul de Justitie in legatura cu serviciile transfrontaliere de investment banking furnizate unor cetateni americani.

In 2009, banca elvetiana UBS a platit o amenda in valoare de 780 de milioane de dolari si a acceptat sa ofere informatii referitoare la aproape 5.000 de conturi secrete ale unor cetateni americani, in vederea inchiderii unei anchete din SUA, in cadrul careia era acuzata de favorizarea evaziunii fiscale.

Patru actuali si fosti bancheri ai institutiei bancare Credit Suisse au fost acuzati in luna februarie a acestui an ca au ajutat americanii sa evite plata impozitelor. Oficialii institutiei de credit au afirmat atunci ca banca nu este investigata, ba mai mult, ca aceasta coopereaza cu autoritatile pentru elucidarea cazului achetat.

"In conformitate cu obligatiile legale din Elvetia, vom continua ca cooperam cu autoritatile americane pentru a rezolva aceste probleme", a anuntat astazi Credit Suisse.

Regiuni considerate paradisuri fiscale la nivel mondial au fost supuse unor presiuni puternice in ultimii ani. Guvernele au incercat sa isi majoreze veniturile afectate de criza financiara, iar tari precum Elvetia au fost nevoite sa coopereze mai mult la combaterea evaziunii fiscale.

Citeste si:

Fitch a retrogradat patru banci grecesti prezente si in Romania

Bancile franceze, in pericol din cauza problemelor Italiei. Cat pierd institutiile financiare in cazul unui colaps