Statele Unite, NATO, Uniunea Europeana si numeroase alte tari au condamnat aceste atacuri si au prezentat condoleante poporului norvegian.

Este pentru prima data cand regatul Norvegiei, stat membru NATO angajat in Afganistan si Libia, este lovit de un atentat cu bomba. Aceste atacuri sunt cele mai sangeroase din Europa, dupa atentatele de la 11 martie 2004 de la Madrid, soldate cu 191 de morti si aproape 2.000 de raniti, revendicate in numele al-Qaida de o celula islamista radicala.

Printre cele sapte persoane ucise in explozia de la Oslo se afla si membri ai cabinetului guvernamental, dupa cum a declarat chiar premierul Jens Stoltenberg.

"Niciodata de la Al Doilea Razboi Mondial, tara noastra nu a mai fost lovita atat de greu" a declarat Stoltenberg, care a mai spus despre aceste atacuri ca reprezinta o "tragedie nationala".

La Oslo, autoritatile au cerut populatiei sa nu iasa din case decat daca este absolut nevoie si sa evite zonele centrale ale orasului.

Ferestrele cladirii guvernamentale erau distruse, iar oamenii au povestit cum fumul se ridica deasupra locului unde a explodat bomba, scriu StirileProtv.ro.