"Daca, din punct de vedere economic, va fi posibil acest lucru, il vom face! Daca nu va fi posibil, nu il vom face! Orice masura noua trebuie foarte bine analizata, vazut impactul bugetar pe care il are, pentru ca Romania si-a recastigat stabilitatea macro-economica si toti care se uita la Romania astazi ne cer in primul rand stabilitate si predictibilitate. Nu spun nici da, nici nu! Dupa evaluarile care se vor face, va voi putea da un raspuns fundamentat", a spus premierul Boc, la Radio Romania Actualitati.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat anterior ca in Guvern se poarta discutii pentru reducerea TVA pentru alimentatia din turism la 9%.

TVA mai mic atrage investitorii privati

"Exista acum o discutie in Guvern pe care am avut-o ieri (miercuri - n.r.), prin care incercam sa aducem TVA-ul de 9% si in alimentatia din turism. Astazi TVA-ul in turism este 9% insa numai pentru partea de cazare si mic dejun. Exista o solicitare mai veche a industriei de turism ca si pentru restul alimentatiei din turism (TVA - n.r.) sa fie 9%. Daca din calculele Ministerului Finantelor reiese ca putem suporta o astfel de micsorare a TVA-ului o vom face", a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a afirmat ca reducerea TVA la alimentatia din turism ar incuraja investitorii privati sa isi faca pensiuni si sa devina parteneri in marile proiecte finantate in domeniile schiabile si nu numai.

Citeste si

Geniul din mainile caruia Apple spera sa obtina miliarde de dolari. Este Comandor al Marii Britanii si ia lectii de la samurai

Spania isi limiteaza deficitul bugetar prin constitutie