Masurile austeritatii au trecut marti de Parlament. Fara prea multe comentarii, alesii au votat modificarile cerute de judecatorii CC si au eliminat articolele referitoare la reducerea pensiilor.

Social-democratii si-au continuat pe holuri rafuiala cu guvernul. Si-au instalat o masuta si au incercat sa obtina semnaturi pentru o noua motiune, una populara. Pentru ca au nevoie de 236 de adeziuni si-au incercat norocul la colegii din PDL sau UDMR.

Tot marti, judecatorii Curtii au mai retezat din sperantele bugetarilor care si-au castigat in instanta drepturile salariale. Guvernul a stabilit ca datoriile catre ei vor fi platite esalonat, din 2011, iar magistratii au fost de acord, in actuala situatie economica.

Cu toate ca reuniunea conducerii FMI privind Romania trebuia sa aiba loc luni, criza generata de decizia Curtii a determinat Fondul sa amane pentru vineri discutarea situatiei Romaniei.

Asa ca atunci vom afla daca primim cele 900 de milioane de euro, adica a 5-a transa din imprumut. Dupa 20 iulie, este asteptata o noua delegatie a Fondului in Romania.